Υλικά:

-          2,5 κιλά κολοκύθι (από μέσα κίτρινο και από έξω άσπρο)

-          2 κιλά ζάχαρη

-          1 μισή λίτρο νερό

-          4 μπουκάλια πετιμέζι

-          1 κουτί 500  gr  γλυκόζη

-          Ασβέστης

 

Κόβουμε το κολοκύθι. Αφού το καθαρίσουμε και το αδειάσουμε από τους σπόρους, το κόβουμε σε φέτες. Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε νερό και μία γερή δόση ασβέστη λιωμένο και ανακατεύουμε σταδιακά για 12 ώρες. Στην συνέχεια πλένουμε καλά τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα δέκα λίτρων να βράσουν για 7 λεπτά ώστε να βράσει την ζάχαρη το νερό και να δέσει το σιρόπι.

 

Συνταγή από το μέλος του Συλλόγου μας, Χατούδη Λίτσα.