Υλικά για τη ζύμη:      

 

Μαντί

  Μαντί

1 ποτήρι χλιαρό νερό

2  κουταλιές της σούπας ξίδι

I κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιαβγό

I ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο αλεύρι

Υλικά για τη γέμιση:

Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος I κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι I κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι λίγο μπαχάρι

3  ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο χέρι

λίγος μαϊντανός ή δυόσμος

I   ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο για το σωτάρισμα

Υλικά για το ζωμό:

2  ποτήρια νερό λίγο αλάτι

I ποτήρι ζωμός κότας ή 1 ποτήρι του κρασιού σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση 

-ανοίγουμε με τη ζύμη ένα φύλλο λίγο πιο χοντρό από εκένο της πίτας.

-  κόβουμε το φύλλο σε μικρά τετράγωνα

-   βάζουμε λίγη γέμιση στο κάθε τετραγωνάκι και κλείνουμε σε φιογκάκια

-   αραδιάζουμε στο ταψί τα φιογκάκια -ψήνουμε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο

-  αφού τα φιογκάκια ροδίσουν , τα περιχύνουμε με το ζωμό

-   συνεχίζουμε το ψήσιμο, ώσπου να «ρουφήξουν» όλο το ζωμό * τρώγεται και με γιαούρτι σκορδαλιά

καλή όρεξη!

Συνταγή της Εφόρου Γαστρονομίας του Συλλόγου μας, κας Μαριάνθης Μήτσιου