Υλικά για τη ζύμη:
1 ποτήρι χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
I κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιαβγό
I ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο αλεύρι
Υλικά για τη γέμιση:
Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος I κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι I κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι λίγο μπαχάρι
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο χέρι
λίγος μαϊντανός ή δυόσμος
I ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
Υλικά για το ζωμό:
2 ποτήρια νερό λίγο αλάτι
I ποτήρι ζωμός κότας ή 1 ποτήρι του κρασιού σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-ανοίγουμε με τη ζύμη ένα φύλλο λίγο πιο χοντρό από εκένο της πίτας.
- κόβουμε το φύλλο σε μικρά τετράγωνα
- βάζουμε λίγη γέμιση στο κάθε τετραγωνάκι και κλείνουμε σε φιογκάκια
- αραδιάζουμε στο ταψί τα φιογκάκια -ψήνουμε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο
- αφού τα φιογκάκια ροδίσουν , τα περιχύνουμε με το ζωμό
- συνεχίζουμε το ψήσιμο, ώσπου να «ρουφήξουν» όλο το ζωμό * τρώγεται και με γιαούρτι σκορδαλιά
καλή όρεξη!
Συνταγή της Εφόρου Γαστρονομίας του Συλλόγου μας, κας Μαριάνθης Μήτσιου