Υλικά: 4-5 αγκινάρες κομμένες ανά δύο, 1 καρότο κομμένο λεπτές φέτες, 3-4 πατάτες, 250 γρ. αρακά, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι άνηθο, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 αυγά, αλάτι, πιπέρι, 1 λεμόνι το χυμό.

Εκτέλεση: Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τ’ αυγά και το λεμόνι). Τα τσιγαρίζουμε λίγο και προσθέτουμε λίγο νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 35 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε τ' αυγά να φουσκώσουν και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύνουμε μ' αυτό αγκινάρες. (Αν οι αγκινάρες είναι φρέσκες πρέπει να αφαιρέσουμε τα εξωτερικά φύλλα. Στη συνέχεια κόβουμε το εσωτερικό της αγκινάρας μέση και την τρίβουμε με φλούδα λεμονιού βουτηγμένη σε αλάτι. Τέλος αφαιρούμε με μικρό μαχαίρι το χνούδι της αγκινάρας).

(Από το cd της Αδελφότητας "Μικρασιάτικες Συνταγές")