Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό μερίδες από μπούτι
- 2 κυδώνια κομμένα σε φέτες
- 2 μήλα ξινά κομμένα σε ροδέλες
- Βούτυρο
- Πιπέρι
- Μπαχάρι σε κόκκους
Τσιγαρίζουμε το κρέας με λίγο βούτυρο στην κατσαρόλα και αφού ροδίσει το παίρνουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε στη γάστρα. Στο βούτυρο ρίχνουμε τα κυδώνια και τα μήλα και τα σωτάρουμε όλα μαζί. Στην συνέχεια αδειάζουμε το μίγμα στη γάστρα, ρίχνουμε πιπέρι και μπαχάρι σε κόκκους και κλείνουμε τη γάστρα. Ψήνουμε για 3 ώρες στους 180ο C.
Συνταγή της Εφόρου Γαστρονομίας του Συλλόγου μας, Μαριάνθης Μήτσιου