υλικά:
1 πιάτο φασόλια από περίσσευμα φασολάδας
λίγο αλάτι
λίγο λάδι
Για τη ζύμη:
1 ποτήρι του κρασιού νερό
3 κουτάλια της σούπας ξίδι
3 κουτάλια της σούπας λάδι
1 αβγό
αλεύρι
Εκτέλεση:
-αραιώνουμε τα φασόλια με νερό
- τα βάζουμε να βράσουν με λίγο αλάτι και λίγο λάδι
-στο μεταξύ φτιάχνουμε τη ζύμη (πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή)
- τρίβουμε με το χέρι τη ζύμη σε μικρά μπιλάκια
- ρίχνουμε τα μπιλάκια στα φασόλια που βράζουν
- αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά
- σερβίρουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο
Συνταγή της Εφόρου Γαστρονομίας του Συλλόγου μας, κας Μαριάνθης Μήτσιου