ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

- Γενικός σημαιοστολισμός

- Θα σημαιοστολιστούν τα Δημόσια, Δημοτικά, Ν.Π.Δ.Δ. κ” Ν.Π.Ι.Δ. καταστήματα από την 8η πρωινή της 18ης Σεπτεμβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου ημέρα εθνικής μνήμης.

-Θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια Κτίρια και το Δημοτικό Κατάστημα Και το Δημοτικό Κατάστημα κατά τις βραδινές ώρες της 18ης Σεπτεμ­βρίου 2016.

ΩΡΑ 10.00     - Θα τελεσθεί μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Μεγ. Ταξιαρχών. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. ΘΕΟΛΟΓΟΣ και θα συμπαρασταθεί ολόκληρος ο Ιερός κλήρος της πόλης.

- Ομιλία με τίτλο: «Μικρά Ασία-Το λίκνο του Ελληνικού Πολιτισμού»
από τον κ. ΚυριάκοΓεωργιάδηΦιλόλογο- μέλος της Αδελφότητας  Μικρασιατών Ν. Σερρών, πρόεδρο της Ενωσης για την Ανάδειξη και Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας.

ΩΡΑ 10.30    - Μετάβαση στον ανδριάντα του Ιερομάρτ. Χρυσοστόμου Επισκόπου Σμύρνης στην πλατεία Ελευθερίας.

-   Έναρξη τελετής

-   Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, τον Διοικητή του 10ου Συντάγματος, τον Δήμαρχο Σερρών, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Σερρών, εκπροσώπους πολιτικών Κομμάτων, εκπροσώπους Συλλόγων και Σωματείων Ν. Σερρών και εκπροσώπους νομικών προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.

-   Σιγή ενός λεπτού.

-   Εθνικός Ύμνος.

Τέλος τελετής.