Για τη γέμιση: 1 φλιτζανάκι μαύρες σταφίδες, 1 φλιτζανάκι κουκουνάρια, 2 μεγάλα κρεμμύδια, 1 φλιτζανάκι καρυδόψιχα αλεσμένη, 3 κουταλιές λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.
Για το τηγάνισμα: ½ φλιτζάνι αλεύρι, ελαιόλαδο.
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα εντόσθια προσέχοντας να σπάσουμε τη ραχοκοκαλιά τους στο ύψος της ουράς και του λαιμού μαλάσσοντας τα συνέχεια. Σιγά-σιγά χωρίζουμε το κρέας και τη ραχοκοκαλιά από το δέρμα και το κεφάλι του ψαριού.
Για τη γέμιση: Ροδίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, τα κουκουνάρια, την καρυδόψιχα, τις σταφίδες και το κρέας του ψαριού (χωρίς τα κόκαλα). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε το ψάρι να κρυώσει. Παίρνουμε το δέρμα του ψαριού με το κεφάλι και με ένα κουταλάκι το γεμίζουμε με τη γέμιση. Εάν κατά το γέμισμα σκιστεί, το ράβουμε με βελόνα και κλωστή. Αφού γεμίσουμε τα ψάρια τα βάζουμε σ’ ένα αλευρωμένο ταψάκι, τα αφήνουμε ½ ώρα στο ψυγείο να κρυώσουν και να σφίξει λίγο το κρέας τους, τα αλευρώνουμε και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε.
(Από το cd της Αδελφότητας "Μικρασιάτικες Συνταγές")