υλικά:

1 πιάτο φασόλια από περίσσευμα φασολάδας

λίγο αλάτι

λίγο λάδι

Για τη ζύμη:

1 ποτήρι του κρασιού νερό

3 κουτάλια της σούπας ξίδι

3 κουτάλια της σούπας λάδι

1 αβγό

αλεύρι

Εκτέλεση:

-αραιώνουμε τα φασόλια με νερό

-  τα βάζουμε να βράσουν με λίγο αλάτι και λίγο λάδι

-στο μεταξύ φτιάχνουμε τη ζύμη (πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή)

-   τρίβουμε με το χέρι τη ζύμη σε μικρά μπιλάκια

-   ρίχνουμε τα μπιλάκια στα φασόλια που βράζουν

-   αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά

-   σερβίρουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο

Συνταγή της Εφόρου Γαστρονομίας  του Συλλόγου μας, κας Μαριάνθης Μήτσιου