Υλικά: 1/2 φύλλο κρούστας, 250 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη, 250 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα, 1 φλιτζάνι βούτυρο (1/2 φρέσκο, 1/2 μαργαρίνη), 1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο, 1 κουταλάκι κανέλα σκόνη. Για το σιρόπι: 2 φλιτζάνια ζάχαρη, 1 φλιτζάνι μέλι, 3 κουταλιές γλυκόζη, 1 βανίλια, λίγο χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση: Λιώνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε την καρυδόψιχα, τα αμύγδαλα, την κανέλα και το γαρίφαλο. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα που έχουμε πρώτα βουτυρώσει. Ρίχνουμε λίγη από τη γέμιση και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να μείνουν μόνο 4 φύλλα για την τελευταία στρώση. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, χαράζουμε διαγώνια το γλυκό με μυτερό μαχαίρι. Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά το γλυκό. Για το σιρόπι: Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να «δέσει». Όταν κρυώσει ο μπακλαβάς, ρίχνουμε το σιρόπι καυτό και, χωρίς να σκεπάσουμε, αφήνουμε το γλυκό μέχρι να το απορροφήσει τελείως.
(Από το cd της Αδελφότητας "Μικρασιάτικες Συνταγές")