Η Μικτή Παραδοσιακή Χορωδία της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών » Ο Άγιος Πολύκαρπος» , ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 1999 (Πρακτικό 12/1999 Δ.Σ. Αδελφότητας), με πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Σωκράτη Κοτζάογλου, του Διοικητικού Συμβουλίου και τη συναίνεση και σύμπραξη της χορωδίας του κ. Δημήτριου Αρδανιώτη, η οποία ενσωματώθηκε στην Αδελφότητα και πλαισιώθηκε από μέλη αυτής. αλλά και άλλους Σερραίους, λάτρεις της γνήσιας παραδοσιακής μουσικής και του χορωδιακού τραγουδιού.

Η χορωδία εκτελεί τραγούδια των Αλησμόνητων Πατρίδων μας, σε γνήσιες μουσικές καταγραφές με Βυζαντινή μουσική σημειογραφία, καθώς και άλλων περιοχών ευρύτερου ελλαδικού χώρου.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της χορωδίας μας, κατά τα πρώτα χρόνια ήταν ότι τα περισσότερα μέλη της (άνδρες) γνώριζαν και διάβαζαν Βυζαντινή μουσική.

Η Χορωδία μας λειτουργεί με εσωτερικό κανονισμό, που συντάχθηκε το 2001 (17 άρθρα, Πρακτικό 15/2002 Δ.Σ. Αδελφότητας) και αφορά την εύρυθμη λειτουργία της.

Σήμερα αποτελείται από 60 περίπου μέλη (γυναίκες- άνδρες) και κατά το διάστημα λειτουργίας της πραγματοποίησε πλείστες όσες εκδηλώσεις εντός και εκτός των ορίων του Ν. Σερρών αλλά και στο εξωτερικό, αποσπώντας τα ευμενέστερα σχόλια ειδημόνων και μη.

Κορυφαίες στιγμές της χορωδίας αποτέλεσαν: η εμφάνιση στην πανηγυρική έναρξη του Β΄Πανελληνίου Συνεδρίου Λαϊκού Πολιτισμού, που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, το Νοέμβριο του 2001, η συμμετοχή της «ως μοναδική χορωδία», στις εκδηλωσεις που οργάνωσε η Ο.Π.Σ.Ε. (Ομοσπονδία Προσφυγικών Συλλόγων Ελλάδος) για τα 80 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής, στη Θεσσαλονίκη, στις 15 Σεπτεμβρίου 2002, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η συμμετοχή της και πάλι ως μοναδική παραδοσιακή χορωδία στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την «Πολιτιστική Ολυμπιάδα» και την Ο.Π.Σ.Ε. στο Παλαί ντε Σπορ Θεσσαλονίκης, στις 28 Μαϊου 2003, ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Επίσης παρουσιάστηκε στις 14 Μαϊου 2005 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ύστερα από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Αττικής και στις 25 Σεπτεμβρίου 2005 συμμετείχε στην «1η Μεγάλη Πανσερραϊκή Γιορτή¨, που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα. Κορυφαία στιγμή αποτέλεσε η εμφάνισή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 7 Ιουνίου 2006, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Ο.Π.Σ.Ε, και η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (Ε.Ε.Μ.) με τίτλο » Οι Έλληνες της Ανατολής τότε και τώρα» και τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Τέλος η Χορωδία μας «ταξίδεψε» και βρέθηκε δίπλα στον απόδημο Ελληνισμό, σε εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από Έλληνες κατοίκους του Εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα η Χορωδία εμφανίστηκε,  στο Άαχεν Γερμανίας τον Απρίλιο του 2006, μαζί με το χορευτικό τμήμα Παραστάσεων της Αδελφότητας, συνοδεύοντας το στο σύνολο σχεδόν των χορών, μετά από πρόσκληση του Σερραϊκού Συλλόγου ΑΑΧΕΝ και περιοχής «Ο ΣΤΡΥΜΩΝ», με αφορμή την 65η επέτειο της Μάχης των Οχυρών Ρούπελ. Την επόμενη χρονιά (2007) η Χορωδία εμφανίστηκε στην πλατεία Santo Nikola του Corigliano Κάτω Ιταλίας, μαζί με το χορευτικό τμήμα Παραστάσεων. Τον Απρίλιο του 2008, η Χορωδία ερμήνευσε τραγούδια Μικράς Ασίας και Μακεδονίας σε εκδήλωσε που έλαβε χώρα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, εντός του κτιριακού συγκροτήματος της ελληνικής κοινότητας. Τον Απρίλιο του 2010, μετά από πρόσκληση του «Διαπολιτιστικού Συλλόγου Μακεδονίας» της Βιέννης, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Μελέτης και Καταγραφής του Απόδημου Ελληνισμού Δρ. Κωνσταντίνου Πασχαλίδη και της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού  Όλγας Σαραντοπούλου, η Χορωδία εμφανίστηκε στην αίθουσα «Κολπινγχάους» της Βιέννης μπροστά σε πλήθος ομογενών, κατοίκων της Αυστρίας. Τον Ιούνιο του 2011, μετά από πρόσκληση της Αρχιερατικής Επιτροπείας Βαυαρίας της Ορθοδόξου Ελληνικής Μητρόπολης Γερμανίας, η Χορωδία πραγματοποίησε δύο εμφανίσεις, στα πλαίσια της 7ης Ελληνοβαυαρικής Συνάντησης, μία στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ναού των Αγίων Πάντων στο Μόναχο Γερμανίας και μία ακόμη στη μεγάλη κεντρική πλατεία ODEONPLATZ, σε κοινή εμφάνιση με το χορευτικό τμήμα Παραστάσεων της Αδελφότητας.Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και απηύθηναν χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Horst Seehofer και ο Δήμαρχος του Μονάχου, Christian Ude.